maanantai 6. huhtikuuta 2009

tervettuloa Suomeen Su!

Tänään kopsahti postilokeroon miun tulevan vastaThaimaalaisen, eli Su:n paperit.
Su tulee siis ensi vuodeksi tänne, ja minä menen vastavuoroisesti Thaimaahan, tosin en välttämättä samaan paikkaan mistä Su tulee, vaikka en kyllä pistäisi ollenkaan pahakseni, jos samaan paikkaan päätyisin, kivan oloinen paikka ja perhe.

Su on kamalan nuori, vasta 15, eikä ole koskaan käynyt ulkomailla, joten iso kluttuurishokki on kyllä luvassa.
Kielitaito on onneksi jonkunlainen, eli englannista saa ainakin kirjoitettuna jotakin selvää, vaikkei kielioppi ihan hallussa olekkaan.
Hän tulee siis Suomeen suoraan paikallisen peruskoulun päätyttyä, eli koulunkin kanssa on sopeutumista.
Kamala tämä nyt kuulostaa negatiiviselta... ei, oikeasti. Positiivisen ja kivan oloinen tyttö sieltä on tulossa, ja selkeästi ainakin uskallusta on, kun tuossa iässä uskaltaa hypätä suoraan tuntemattomaan, en mie ainakaan ois vielä kaks vuotta sitten uskaltanut...

Thaimaassa hän asuu siis vähän matkan päässä Bangokista pienehkössä kaupungissa äitinsä, siskonsa ja kahden veljensä kanssa, lukee paljon, pelaa sulista ja datistaa.

Ilmeisesti Thaimaassa siis nähdään, koska mie ehdin mennä sinne jo heinäkuussa, ja hän tulee tänne vasta elokuussa, eli ainakin yksi reissu tiedossa jos ei samaan kaupunkiin päädytä.

Kauhea kun lähtö tuntuu aina vaan läheisemmältä nyt kun tietää kuka tänne tulee, jotenkin konkreettisemmalta asialta taas.

2 kommenttia:

 1. kuulostaa kivalta! (sanoo kateellinen, mur!)
  ehkäpä se täyttää 16 ennen kun tulee tänne? ei se voi olla '94, eihän niin lapsia voi päästää vaihtariks? luulis et rotareilla on samat säännöt kaikkialla.. :)

  hauskaa että sulle menee niin että oot sit samaan aikaan siellä. meillä taas vaihtari asuu mun kans vajaat kolme viikkoa, mun huoneessa (!!!) ennen ku mä lähden :)

  aijaij, rupeaa lähtö tuntumaan koko ajan lähestyvältä!

  VastaaPoista
 2. ehkä Su:sta ja Hsin-hua:sta tulee kavereita, molemmat naapurimaista yksinään (?) ja hieman hukassa, todennäköisesti nuorimmat vaihtarit :)

  VastaaPoista