sunnuntai 23. elokuuta 2009

Taisto Ava vs. hirviomamma, osa 2

Voi etta voi yksi ihminen saada olon nain kehnoksi.
Eilen, kun ihana aikana hostperheessa numero 3 paattyi, ja kungmaa tuli hakemaan, iski valittomasti todella paha harmaus ja ahdistus.
Ei, en tahdo, en halua! Enko vois jaada tanne kivaan perheeseen viela vahaksi aikaa?

en voinut.
Joten tanaan kuuntelin aamu vahan vaille seitsemasta asti tasaista huutoa, ensin siita kun en heraa riittavan aikaisin.
Sitten en osannut pyykata oikein, lakaista lattiaa oikein, tehda mitaan oikein enka muistanut mitaan.
Olin laiska kun nukuin univelkoja pois pitkaan, ja muutenkin huono kun unohdin pillipaperin pydalle.
Lisaksi olen muutenkin liian huonomuistinen, en keskity tarpeeksi, ja olen muutenkin ihan kehno vaihtari.
Tuossa saattaa olla vahan ylireagointia, en mina niin kamala voi olla, mutta seitseman tunnin jatkuvan nalkutuksen, napinan ja nalvimisen jalkeen alkaa tuntua tuolta ihan todella.
Nyt onkin tuossa toisessa ikkunassa viesti lahdossa miun rotariasiamiesihmiselle, jotta voisinko ensi viikolla (kungmaa lahtee tiistaina Bangokiin, ja paasen takaisin kivaan kolmosperheeseen) valmennusleirin jalkeen ;lahtea hetkeksi toiseen perheeseen, vaikka Pamille (Pam sanoi etta voin menna sinne pariksi yoksi joskus jos haluan, joten toivotaan nyt etta oikeastikin tarkoitti sita) hetkeksi ottamaan pesaeroa ja rauhoittumaan.
Koska nyt tilanne on se, etta mie olen sentin paassa rajahtamisesta, ja kungmaatakin selkeasti vituttaa, joten pieni pesaero ja hengahdystauko tekisi kummallekin hyvaa.

Mutta kylla taalla riittaa paljon positiivistakin, perjantai ja lauantai oli upeita paivia molemmat.
Perjantai ilta seikkiltiin varaperhe kolmosen kanssa kukkamarkkinoilla, ja lauantaina oli enkkuleiri.
Oltiin Ruffen ja Janicen kanssa takalaisen ammattikorkean enkkuleirilla, eli koko lauantai leikittiin ja pelattiin ihmepeleja englanniksi.
Muiden mukana kapteeni kaskeeta ja "paa, olkapaa, peppu polvet varmaat polvet varpaat" laulusta vaannettya pelia.
Ja voitin hei jopa sopon vihrean dinosauruksen pelissa, jossa piti laukoa perakkain parin kanssa mahdollisimman nopeasti kolmen kertotaulua englanniksi.

Tavattiin siina sivussa myos Thaimaan opetusministeri (ministeriksi yllattavan mukava ja rento. Olin oikeasti odottanut paljon kuivempaa ja niuhompaa ihmista) ja muutama ulkomaalainen opettaja, joiden kanssa mie kavin sitten perusteellisesti eksymassa.
Yritettiin lounaan jalkeen nimittain ostaa hedelmia, ja loydettiinkin hedelmakoju, mutta takaisin koululle loytaminen olikin sitten astetta hankalampaa...Mutta loytyi sekin sitten pienen harhailun jalkeen.

Tapasin hirmuisen liudan uusia, ihania ihmisia, ja sain mukaani paperin taynna sahkopostiosoitteita, ja taidan alkaa tuossa kohta pommittamaan uusia tuttavuuksiani posteilla. Olisi kiva nimittain tavata joskus uudestaankin.

Lauantai iltana kaytiin myos ihmettelemassa paikallista supermarkettia, ja mie jaksan aina yllattua siita, miten erilainen se on verrattuna Suomalaiseen.
-irtokarkkeja ei saa mistaan
-kassalla kaikki pakataan pakolla kasaan pikkuisia, hentoja muovipusseja. Aina yksi tai kaksi tuotetta per pussi, koska ne ovat sellaisia suomalaisen hedelmapussin veroisia, eivatka siis kesta mitaan painoa.
-karkkeja on muutenkin todella huono valikoima. tasta kaupasta en ainakaan loytanyt kuin muutamia kovia karkkeja ja purkkaa ja pastilleja.
-soijamaitoja on paljon erilaisia, kaikki pikkuisissa tetroissa, mutta soijajugurtteja tai muita soijajuttuja ei olekaan ollenkaan. Lukuunottamatta tofua, sita on paljon.
-hassuja hedelmia on vaikka milla mitalla. On durjamia, papaijaa, jachedelmia, kookospahkinoita... Kaikkea mahdollista. Kaikki kymmenesosalla suomen hinnoista.
-hiuslakkaa ei ole. Tasta yllatyin todella paljon. Mutta ehka takaisiin hiuksiin ei tarvitse/voi kayttaa lakkaa? Ainut lakka jonka olen taalla toistaiseksi nahnyt, oli pikkuisen kosmetiikkaputiikin kolmen pullon lakkavalikoima, josta nappasin pienen vihrean pulloni innosta vikisten matkaani.
Muotovaahto ja erilaiset voiteet ja vahat ovat ainuita hiustenmuotoilutuotteita joita tavan marketeissa olen nahnyt.
-vauvantalkkia on suuri valikoima. Jokaisessa kaupassa, ihan pienimmissakin. Ja talkkia eivat taalla kayta suinkaan vain vauvat, vaan myos aikuiset. Loytyy valkoista, pinkkia ja violettia. Kukilta tuoksuvaa, marjaista ja tuoksutonta. Hohtavaa, mattaa ja helmiaista. aurinkosuojakertoimella varustettua, ikaantymista hidastavaa ja kaikkea mahdollista.
Ja talkki onkin taalla tropiikissa hikoillessa aika katevaa tavaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti