torstai 17. syyskuuta 2009

Taalla opitaan hei fiksuiksi

Miulta toivottiin kertoilua Thaimaalaisesta kouluelamasta, ja tassa sit tulee.

erilaisuuksia on monenlaisia, enka varmasti saa tahan yhteen tekstiin muistettua niita kaikkia.

Suurin ja nakyvin ero on koulupuku. se pitaa olla paalla joka paiva. Tytoilla pohjemittainen musta vekkihame ja vaaleansininen pusero. Pojilla mustat shortsit ja vaaleansininen pusero.
Torstaisin ja liikuntapaivina kuljetaan liikunatauniformuissa, eli harmaissa tpaidoissa ja tummansinisissa verkkareissa.
ja niissa todellakin kuljetaan koko paiva.
Taalla vaatteita ei vaihdeta liikuntatunnin jalkeen, eika edes pesulle paase missaan, vaan suoraan liikuntaunnilta takaisin tavan tunnille istumaan.
Kellaan ei nayta kayvan mielessakaan kayda huuhtaisemassa hikikainaloita.

toisaalta liikuntatunnit eivat taalla ole suomalaisentasoiset ollenkaan.
Ryhmia on kolme:thainyrkkeily, koripallo ja aerobic. Mie olen siina aerobicissa, ja se ryhma tosiaan tekee sita samaa koko vuoden, samoin kun muut ryhmat omia juttujaan.
Lajeja ei vaihdeta siis kesken vuoden, ja en tieda pitaako kaikki kolme vuotta olla samassa lajissa, toivottavasti ei kuitenkaan.
Suomalaista monipuolisuutta tunneilla ei siis ole.
Eika ole aktiivisuutta tai yrittamistakaan.
Aerobictunneilla kolme ihmista tekee jotakin ja loput istuksii ja naureskelee. ja sellaista se on kuulemma muillakin liikuntatunneilla.

Muutenkaan taalla ei tunneilla osallistuta eika keskityta oikein ollenkaan.
Tasta olin aluksi todella hammastynyt, koska taallahan opiskellaan paljon, ja opettajia kunnioitetaan paljon. Tunneilla kuitenkin nukutaan, dataillaan, luetaan kirjaa, tehdaan toisten aineiden laksyja eika ainakaan keskityta.
Melutaso on myos aivan uskomaton. Opettaja ei yrita mitenkaan saada laumaa hiljaiseksi, vaan kaikki molyavat minka keuhkoista lahtee, ja opettaja karjuu kaiken yli mikrofonilla aanensa kuuluviin.
Tunneilla ei myoskaan oikein tehda mitaan.
Enkuntunneilla tehdaan testeja ja tanaan kuunneltiin kappaleita ja taydennettiin niiden sanat aina paperille.
Samanlaista muillakin tunneilla.
Tuntuu vahan etta oppitunnit ovat oikeastaan olemassa vain oppilaiden sailytyspaikkoina. Vahan kuin lastentarha isoille ihmisille.
Etta ovat poissa jaloista aina paivalla.

Kotona sitten opiskellaan ihan kunnon tavalla. Kotitehtavista valitellaan kokoajan, ja niita kylla on paljon, melkein kohtuuttoman paljon, kun tajuaa, etta eihan nailla opiskelijoilla ole aikaa millekaan! Ei kavereille, ei harrastuksille, ei vapaa-ajalle.
Raukkoja.

Eivat kylla ollenkaan surullisilta itse nayta. Se on vain taman maan tapa, ja paikalliset ovat tottuneet siihen pienesta pitaen, eika se heille ole rankkaa vaan ihan normaalia.

Tunneilta on lisaksi aarettoman helppo olla poissa. Nimet kylla tarkistetaan, mutta jos joku on poissa, todetaan vaan etta kappas poissa on, ei siita sen kummempia.
Tuntien aikana sitten istuukin kaytavilla isot laumat nuoria lahnaamassa, kun ei jaksa tahdo eika viitsi menna sille tarkoituksettomalle tunnille taas istumaan.

Koulusta ei tosin pois paase. jos lintsaa, se on tehtava koulun sisalla. Koulun porteilla on vartijat ja videokamerat estamassa ulosmenijoita.

Mitas muuta. Kyselkaa ihmiset!
Mie tiedan etta tata blogia jokunen ihminen lukee.. mita tyo haluatte tietaa Thaimaasta ja elamasta taalla tai koulusta tai mista nyt jotakin haluattekin tietaa?

2 kommenttia:

 1. Hhaha iha kreisiä :D Täällä taas monet ihmettelee sitä että ihmiset menee suihkuun liikuntatunnin jälkeen. Suomalaisena mulle se on ihan päivänselvää että suihkussa käydään kun on ollu hikoiltu, mutta just aasialaisille ja latinoille se oli yllätys.

  Oon tutustunu täällä muutamiin thaikkuihin ja ihan hauskaa jengiä on. Varsinkin yks, se on ihan sekopää :D "Positiv crazy" niinku joku mainitsi eilen bussimatkalla. Ekalla leirillä Au ei pahemmin puhunu kellekään muille ku thaimaalaisille, mutta tällä leirillä se puhu kokoajan! Mutta eisiin mitää, hauska tyyppi :D

  Täälläkin muuten maikka selittää eikä oikeen kukaan kuuntele (nyttenkin olin vielä 32-33 sivuilla ja maikka käski että nyt mennään sivulle 36. ups). Koska kaikilla on omat läppärit, kaikki on vaan facebookissa, pelaa pokeria, pelaa muita pelejä ja on mesessä / shoppailee hevostarvikkeita. No, se on opiskelijan oma päätös kuunteleeko vai ei :D

  Jaahas kysymyksiä halusit... onko thaimaalainen näppäimistö hankala (x'D)? Ja kerro jotain sun vapaa-ajan vietosta. Esimerkiksi oletko saanut paljon jo kavereita ja ootko niiden kanssa vapaa-ajalla paljonkin vai oletko vaan koulussa niiden kanssa juttusilla. Sanoit että niillä on kauhea kiire koulunjälkeen jo, mutta jotain lisää :) Siitä olisi mukava kuulla.

  Tulipa pitkä viesti :D

  VastaaPoista
 2. hehei.

  löysin sinun blogiin radikaalista ja jäin lueskelemaan vanhojaki juttuja. ikäväistä, että on ollut perheiden vaihdon kanssa sählinkiä. kirjoitat hauskasti, jään kyl seuraamahan :)

  VastaaPoista