keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Eilen miulta keitti hermot. Pahasti. Pahiten taalla varmaan koskaan.
Meilla on hamstereita.
3 isoa ja lauma pienia.
1 vanha rouva, hanen kaksi lastaan tytto ja poika, ja tuon tyton poikaset, joiden isa on jo viety elainkauppaan, kun tila loppui kesken hamsteritarhan kanssa.

Hamstereiden hoito on siis minun ja taloudenhoitajan vastuulla kokonaan, koska Amy ei ehdi, ja naiden aiti pelkaa hamstereita.

Eilen kavin illalla hakemassa pojan juoksemaan parvekkeelle vapaana (ainut paikka missa voi pitaa, koska siella ei ole koloja mista paasisi karkuun).
Pentuhakista (siita missa on emo ja pennut), puuttuu purut kokonaan!
Mita ihmetta?
Pennut oli lisaksi kipattu ulos pesakopista paljaalle muoville kasaksi mollottamaan, ja emoparka haselsi hermostuneena ympariinsa.

Lisaksi katsoin, etta hamsuille ei ole vaihdettu ruokia.
ne nimittain eivat syo mitalie hirssijuttua, ja se on ainut mita jaa ruokaseoksesta aina jaljelle kuppeihin.
Rupesin katsomaan, niin jokaisessa hakissa oli ruokakupeissa pelkkaa hirssijuttua ja jostain kumman syysta puruja.
Miiita mitamita?
Lisaksi hakkien vieressa oli yhteen ruokapurkeista kasattu sita hirssipuruseosta.

Kavin Amylta keittiosta kysymassa, etta onkohan taloudenhoitaja kenties kaynyt "hoitamassa" hamstereita.
Joo se otti emohakista purut pois, kun niita oli liikaa ja pennut oli purujen alla.
No kas h****a olivat, kun hamsterit ovat vahan sellaisia elaimia, etta rakentavat pesan sinne koppiinsa... etenkin emohamsterit pentuineen.
Tai ainakin meidan emolla on ollut kamala pesanrakennusvimma.

Ja ruokakin selvisi. Onhan se nyt kamalaa tuhlausta, jos joka paiva heitetaan ne hirssit roskiin, kun HAMSTERIT EIVAT SUOSTU SYOMAAN NIITA.
Eli ehka sita ei siis kannata niille hamstereille syottaa. Etenkin, kun ruokakipot ovat joka hakissa niin isoja, etta hamsterit mahtuvat niihin itse moyryamaan ja levittamaan likaisia puruja (hakkeja ei siivota jokapaiva) ruokansa sekaan.
Ja sita mossoa sitten oli taloudenhoitaja kaivellut roskiksesta (!) ja syottanyt hamstereille.

Eikun akkia likaiset ruoat takaisin roskiin, ja pussista uutta tilalle.
Ja heti tuli hamsterirynnakko ruokakipoille ahtamaan posket tayteen syotavaa ruokaa.

Purut olivat loppu, tanaan kuulemma tulee lisaa.
tyhjensin nessupaketin loput sinne, ja kas kun kavin viemassa pojan takaisin hakkiin juoksutuken jalkeen, oli emo huolella peittanyt kaikki pentunsa mukavaksi kasaksi.

Lisaksi tuossa on se kiva puoli, etta miuta nyt vahan pelottaa, etta se on kasin mennyt rapeltelemaan niita pentusia, koska ne oli siirretty pesasta pois (ainakin tahan asti emo on pitanyt pennut pesakolossa). Ja hamsuemot ovat vahan sellaisia, etta saattavat hylata pentunta , jos niissa on vieras haju.
Mutta toivotaan etta niin ei nyt kay.
Tai talla tytolla pettaa hermo/.

Silmissa valkkyi tuossa vaiheessa pelkka punainen, ja pidin hostmamalle palopuheen hamsujen ruoasta, ruokakupeista , ja pesantekokayttaytymisesta.
Piti pitkasta aikaa tapella kunnolla itseni kanssa etta en huutanut suoraa huutoa.
Yksi sellainen asia nimittain loytyy, minka kanssa mie en aanijanteitani saastele, ja se on elaimet ja niiden kohtelu.
Kotijoukot siella kenties tietaakin mika berserkkikarvaemo miusta kuoriutuu kun rakasta karvavauvaani yritetaankaan kohdella kaltoin.
Urgh!
oikeasti.
Pitaako tassa alkaa joka paiva taloudenhoitajan jaljilta tarkastamaan, etta se ei ole keksinyt mitaan hamsuparkojen paanmenoksi?
Pyysin kylla hostmamaa selittamaan sille, etta niita puruja EI OTETA POIS.. ihan tarkoituksella se hamsteriemo ne pennut sinne pesaan kasaa.

Vielakin tahtoisi huutaa taytta kurkkua kun tuota ajattelee.

1 kommentti:

  1. Ihan hakematta tulee mieleen eräs tuttava ja hänen anoppinsa. Anoppi oli sitä mieltä että pitäähän hänen lapsenlapsensa nyt pähkinöitä saada ja auton takapenkillä syötti niitä salaa lapselle (2v) joka meinasi tukehtua oitis, oli nääs vakava pähkinäallergia :/ ... Ihmiset!!!!

    VastaaPoista