torstai 4. helmikuuta 2010

randomi=) kirjoitti...
Heippa moi, oon ite miettiny ja harkinnu vakavasti vaihtovuotta Thaimaahan, joten kyselisin kaikkea, että mitä oot tykänny nyt niinku rehellisesti sanottuna oleskelusta siellä, entä tutustuuko niihin paikallisiin siellä helposti ja saako niistä helposti kavereita, koska semmoisista asioista et oikein mainitse paljoa. Ja mielenkiinnosta kysyisin että ku oon käsittäny, että oot etelä-thaimaassa, niin että ootko phuketissa vai phang nga:lla vai missä? ja onks siellä ranta lähellä, ettei se ois missään ihan keskellä viidakkoa, en kestäis ehkä semmosta :----D


Sain kommentin. jee.
Ajattelin vastata ihan nain postauksena, niin tasta hyotyvat muutkin mahdolliset Thaimaavaihtajat.
Rehellisesti sanottuna tama on rankkaa. Ihanaa, kummallista, ja rankkaa. Alku oli ehka elamani rankinta aikaa toistaiseksi,koska kulttuurierot on todella suuret, ja moneen asiaan oli tottumista. Moneen sellaiseenkin asiaan, joihin en olisi halunnut tottua (mm. vanhempien kumartaminen, vanhemmat on aina oikeassa ajattelu, epatasaarvo tyttojen ja poikien valilla, jne.)
Mutta sitten kun kulttuuriin paasee sisalle ja sinuiksi taman vaihtaroinnin kanssa, niin upeaahan tama on. Ei ollenkaan sellaista kun kuvittelisi, mutta upeaa, ja ehdottomasti yksi elamani hienoimmista kokemuksista.
Lokaaleista saa kavereita helposti. Nimenomaan kavereita. Ihmiset on kamalan ystavallisia, ja lansimaalaisista kiinnostuneita. Koulussa ja kaduilla ihmiset tulee juttelemaan, vaikkei mitaan yhteista kielta olisikaan.
Laheisimmiksi ystaviksi on vahan hankalaa. Kulttuurierot on suuret, ja usein kielierotkin, ja voin nyt vasta puolen vuoden jalkeen sanoa, etta miulla on taalla ystavia. Mutta yksin en todellakaan ole joutunut olemaan ollenkaan.

Ja tuosta paikasta: Thaimaa on muutakin kuin rannat! Tassa piirissa olevista 18 vaihtarista 1 on rannan laheisyydessa. Kaupunkeja on taalla muuallakin... Itse asun siis Had Yaissa, joka on ihan etelassa (lahella Malesian rajaa ollaan) yksi suurimmista kaupungeista. Rannalla olen vuoden aikana kaynyt tasan Rotareiden Phuketin reissulla. Songklassa tosin on rantsu, mutta siella en ole kaynyt uimassa tai muuten kertaakaan kylla.
Isoja kaupunkeja on muuallakin kuin rantsujen laheisyydessa, ja esim. Phuketissa ei tanavuonna ole yhtaan vaihtaria.
Mutta usko pois, taalla voi tehda paljon muutakin kuin lagata rannoilla.

Mutta kyselkaa toki lisaa jos viela joku ihmetyttaa!
Suosittelen Thaikkuja vaihtomaana ehdottomasti! Ihana maa, ihanat ihmiset. rakastan.

Ilman ennakkoluuloja tanne on tosin osattava tulla, etenkin jos edelliset thaimaakokemukset on rantalomilta. Turistille nayttaytyva Thaimaa on aivan eri ulottuvuudesta Thaimaalaisten Thaimaan kanssa. OIkeasti tama on rajoittunut, rankka yhteiskunta, ja nuoria vaihditaan todella tarkasti. Esim. miulla kotiintuloaika on iltaisin seitsemalta, ja pippaloimassa en ole kaynyt kertaakaan.
ELi jos haluaa vapaata elamaa ja bileita, kannattaa menna Lattareihin, siella niita kuulemani mukaan saa.
Thaimaassa ei. Mutta Thaimaassa saa kaikkea muuta, enka kiristamallakaan vaihtais vaihtomaatani mihinkaan muuhun.

3 kommenttia:

 1. Hööhöö, joku kyselee minun kysymyksiä!

  Itse sain tiistaina tietää, että lähden Rotarien kautta elokuussa Thaikkulaan päin, vähän niinkuin paikkaamaan sinua kun lähdet :'3 Oli Japani ensimmäisenä vaihtoehtona, mutta niinkuin näkyy, ei onnistunut. Eli Thaimaahan siis menossa, ja olenkin lukenut blogis innoissani läpi, sillä haluan tietää ihan kaiken sieltä :'D Luen vielä vastaisuudessakin, ja varmana vielä monta kertaa läpi!

  Kerro kaikki, pieneitkin yksityiskohdat mitä thaikkuvaihtarin täytyy tietää!

  - Emmi (facebookissa haahuilen sukunimellä Orava, se jolla on blondit hiukset)

  VastaaPoista
 2. Kiitti vastauksista, tää nyt helpotti mun tiedon janoo=) Oon kerran ollu Phuketissa+Krabilla ja kerran myös käynyt pohjois-thaimaassa jossa oli vaan pieniä kyliä keskellä viidakkoa, ehkä siks yhdistin jotenki tyyliin ranta+kaupunki=jeee, ja metsä+kaupunki=whaaat?? . Mut en näköjään aatellu just tota että etelä thaikuissa ne kaupungit metsässä vois ollakki aika jeee, noo, nyt ainaki tiiän(:

  VastaaPoista
 3. Moikka! Täällä ois kanssa yks tyttö lähdössä kesäkuussa Thaimaahan vaihtoon(vuodeksi..)! Jännittää jo nyt aika lailla.. Lähden YFU:n kautta.. En yhtään tiedä vielä minne mutta toivon etten joudu jonnekkin ihan keskelle metsää jonnekkin pieneen riisikylään missä joudun paiskomaan töitä riisipellolla päivät pitkät..
  Tai no itseasiassa mulla ei ole minkäänlaista kuvaa Thaimaasta koska en ole koskaan käynyt siellä! Aika outo päähänpisto oli päättää lähteä vuodeks Taikkulandiaan.. Joo! Mutta toivon että siitä tulee kivaa ja ajattelin kysellä hieman koulunkäynnistä yms.. Minkälainen se koulunkäynti sielläpäin on? Pitkät päivät? Paljon koulutöitä?
  Entä minkälaisia outoja tapoja siellä on ja thaimaalaisten käytöstavat? Tiedän että he ovat erittäin ystävällisiä.. ja kuullut kanssa että he kiemurtelevat paljon asioissa elikkä eivät ole suorapuheisia.. toisin kuin minä..
  Kiitos jo etukäteen ja toivon että jaksaisit vastata tähän :)
  T. Randomi(menossa thaikkulandiaan jeje)

  Ainiin ja vielä yksi asia! Olen blondi ja olen harkinnut hiuksien värjäämistä tummiksi jotta saisi olla edes hieman enemmän rauhassa.. Luuletko että se kannattaa? :)

  VastaaPoista